1 Şubat 2016 Pazartesi

HATAYDAN İÇLİ KÖFTE TARİFİ


Hamuru İçin:
  • 3 su bardağı köftelik bulgur(yani ince bulgur),
  • 1-2 adet yumurta(kıvamına göre 2. yumurta gerekebilir),
  • 1 su bardağı un(tepeleme değil),
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası,
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası,
  • Tuz,
  • Kırmızı pul biber,
  • Karabiber.
İçi İçin:
  • Yarım kg kıyma,
  • 50 gr tereyağı,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı,
  • 2 adet iri soğan,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 su bardağı ceviz( iri taneli dövülmüş),
  • Tuz,
  • Kırmızı pul biber,
  • Karabiber,
  • Kimyon,
  • 1 tutam maydanoz.

İçli Köfte Yapılışı

İçi için; soğanları ince ince doğrayalım.
Maydanozu ince ince kıyalım.
Kıymayı suyunu çekene kadar kavuralım.
Üzerine tereyağını, sıvı yağı ilave edelim ve kavuralım.
Sonra soğanları ilave edelim ve kavuralım.
Daha sonra salçaları, cevizi, tuzu ve baharatları ilave edelim ve kavuralım.
Son olarak maydanozu ilave edip, karıştıralım ve buzdolabında soğumaya bırakalım.(iç malzeme iyice donsun ki sonradan yağları akmasın)
Hamuru için; bir kaba bulguru koyalım ve üzerine sıcak su gezdirip, şişene kadar bekleyelim.
Sonra yumurtaları, unuu, salçayı, tuzu, ilave edelim ve iyice yoğuralım.
Yoğururken ara ara üzerine ılık su gezdirelim ve elimizi ıslayalım.
Hamurun kıvamı macun gibi olana kadar yoğurmaya devam edelim.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparalım.
Yuvarlak olacak şekilde işaret ve orta parmağımızla açıp, inceltelim.
Daha sonra kıymalı harçtan bir kaşık koyalım.
Ortaları yuvarlak uç kısımları sivri olacak şekilde ve fazlalıklarını çıkartarak şekil verelim.(bu işlemi yaparken elimizi soğuk suyla ıslatalım ki elimize yapışmasın)
Hazırladığımız köfteleri tepsiye dizip, üzerini nemli bir bezle örtelim.(köftelerin kuruyup çatlamaması için)
Kızgın ve bol yağda köfteleri kızartalım ve kağıt havlu üzerine alalım veya tuzlu suda haşlayıp, servis yapalım.
İçli Köftelerimizi sıcak sıcak servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder