Malzemeler:
- 3 yumurta (büyük boy)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 2 su bardağı un
Kreması için:
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı süt
- 4-5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket toz vanilyalı pastacı kreması (hazır tek kullanımlık paket)
İçi için:
- 2 adet muz
Yapılışı:
- Yumurta ve şekeri mikserin çırpma kabına alın, şeker tamamen eriyinceye kadar yüksek devirde çırpın.
- Sütü, sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyerek orta devirde pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, hazırladığınız pandispanya hamurunu eşit kalınlıkta kağıdın üzerine yayın.
- 170 dereceye önceden ısıtılmış fırında 14-16 dakika kadar pişirin. Fırından almadan önce bir kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin.
- Pişen keki fırından alın oda sıcaklığına gelinceye kadar tezgahta bekletin.
- Orta boy bir tencereye sütü, nişastayı, unu, şekeri alın. Orta ateşte puding kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- Pişen kremayı ocaktan alın ve içine toz pastacı kreması karışımını ekleyin. El mikseriyle yoğun bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın ve kenara alın.
- Bir su bardağı yardımıyla (ağız kısmı ince olsun) pandispanyadan 10 parça çıkarın ve bir tepsiye alın. Kalan parçaları elinizle ufalayarak kırıntı haline getirin.
- Muzları dilimleyin ve minik pasta tabanlarına 3-4 parça paylaştırın.
- Hazırladığınız kremadan dolu dolu birer kaşık alıp muzların üzerine koyun.
- Son olarak hazırladığınız kırıntılarını pastaların üzerine serpin. (İsterseniz tek tek elinize alıp şekillendirin.)
- Buzdolabında soğutarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder